Du är inte inloggad.

Artikel

Vikten av SFI-kurs i Sverige

Det är aldrig lätt att komma till ett nytt land. Man har lämnat bakom sig allt som är tryggt och bekant och blir mött av en ständig ström av nya intryck. Nya omgivningar, nya högtider, nya städer, nytt språk och nytt samhälle. Det är inte ovanligt att man blir överväldigad och söker sig till det som är bekant. Det är naturligt. När alla pratar ett främmande språk kan det vara en oerhörd lättnad att få höra sitt eget.

Det är dock viktigt att inte låta sig skrämmas utav det utan istället börja bygga en ny tillvaro. Att lära sig det svenska språket är en utmärkt grund för att ta sig in i det svenska samhället. Den svenska regeringen erbjuder därför kurser, Svenska För Invandrare, för just detta ändamål. Man kan hitta SFI-kurser i Stockholm, Göteborg och i större städer utspridda över hela landet.

De olika SFI-kurserna är utvecklade för att hjälpa de som invandrat till Sverige att komma in i samhället genom att utgå från varje persons nivå och förutsättningar. Du bestämmer hur den ska läggas upp för att du enklast ska lära dig. Det finns kurser på dagstid och kvällstid. Det går också alldeles utmärkt att studera på distans.

Men SFI-kurser är mer än bara språkkurser, de lär också ut hur det fungerar i det svenska samhället. Det finns också några tilläggskurser för att få lära sig ännu mer yttryck och regler inom ett specifikt område. Det finns Yrkessvenska, Svenska för språksvaga, Samhällsorientering och Starta eget.

Det är omöjligt att komma in i ett nytt samhälle om man inte kan språket. Språket är en sådan central del och utan det får man problem med de mest vardagliga sysslor som att handla och skaffa ett jobb. En SFI-kurs ger dig de verktyg du behöver för att ta dig ut i samhället och ut i arbetslivet.






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Saker att tänka på när man ska åka på konferens
Varför utbilda sig till diplomerad affärscoach?
Yrkesutbildning för karriärutveckling
Distansutbildningar kan ge dig betydande fördelar på arbetsplatsen
Läser du godnattsaga för ditt barn?