Du är inte inloggad.

Artikel

5 enkla tips för bättre pressokaffe

Kaffe intresset växer i Sverige och så även för pressokaffe. Man nöjer sig inte med något enkelt snabbkaffe längre. Nu är det kvalité som gäller i huvudsak. Utvecklingen och intresset för nya tidigare okända märken har ökat rejält. Italienskt kaffe har legat i framkant och levererar riktigt bra kaffe.
 
Är man på jakt efter ett bra kaffe till sin presskanna eller pressokaffe som man med kan kalla det. Några viktiga punkter när du göra kaffe i din presskanna är.
 
  1. Se till att du hittar ditt kaffe. Detta låter mycket enklare än vad det egentligen är. Det finns en uppsjö av diverse pressokaffe på marknaden och man måste som alltid testa sig fram. 
  2. Se till att skaffa dig en kaffekvarn så du kan mala ditt egna kaffe. Det behöver inte kosta särskilt mycket idag. Du kan hitta en manuell handkvarn för 300-400 kr idag. En elektrisk kvarn av kvalité går att finna för 600-800. Detta kommer göra att kaffet till presskanna kommer blir betydligt bättre. Köper du malet pressokaffe så har du redan där tappat smaker och aromer.
  3. Sikta in dig på att göra ett grovmalet kaffe. Mal inte kaffebönorna för länge. Vill du ha ett bra pressokaffe skall du sikta in dig på grovmalet.
  4. Att hitta ett bra kaffe till presskanna kommer inte ta lika lång tid som att hitta din rätta teknik. Testa med att inte hälla i allt vatten utan låta kaffet blomma. Efter ca 30-45 sekunder häller du på resterande vatten.
  5. Vänta efter detta att pressa kaffet i cirka 4 minuter. Denna tid kan ni testa er fram med. När tiden har gått pressar ni i lugn takt. Tänk på att hela tiden pressa men inte för snabbt. 
 
Har man inte tillgång till en kvarn eller helt enkelt inte råd så kan man gå till den lokala kaffehandlaren. De kan allt som oftast mala ner kaffet till dig. Detta är ett bra sätt att testa sig fram och se hur man upplever skillnaden mot färdigmalet kaffe som man köper i affären. Nymalet kaffe brukar förhöja smakerna på ett väldigt karismatiskt sätt. Speciellt när det gäller kaffe till presskanna. Hoppas du nu kan hitta det perfekta pressokaffet för dig.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Takläggning Stockholm
Attefallshus
Naturens vänner
Ska du bygga hus?
Att skapa en egen fotocanvas