Du är inte inloggad.

Artikel

Amortering

Amortering

Vad innebär amortering?

När du betalar av på ett lån så amorterar du, det vill säga det du betalar utöver den ränta du betalar till banken.Om du lånar pengar av en bank så betalar du en avgift i form av en ränta till din bank. Du kan också välja hur stor amortering du vill lägga på ditt lån, alltså hur mycket du vill betala av på lånet du tagit.


Amortering är oftast något som är bra att räkna in om du skall ta ett lån så du slipper att betala ränta till banken hela livet. Att betala ränta kan kännas tråkigt, men ett måste och amorterar du bra så blir räntekostnaderna mindre för varje månad förutsatt att inte räntorna går upp under tiden.

Räntor till banken kan vara bra att våga sätta dig ner med din bankman för att förhandla om räntan då nästan alla banker tjänar bra med pengar varje år på vad vi i Sverige betalar i ränta årligen. 

 

http://villainformationen.se/amorteringskrav/Varför skall du amortera? Svaret är enkelt, det är ett sparande till dig själv och din familj. Du kan läsa mer om varför du skall amortera här. 

Amortera kostar inget utan det är ett sparande till sig själv, speciellt om du tagit ett lån för att betala av på din fastighet. De t är bra att spara inför framtiden och amortering på dina lån är därför att rekommendera om du inte har något annat bra ställe att placera dina pengar Här kan du läsa mer om de nya amorteringskraven som det pratas om från riksdagen som är tanken att de skall införas. Det är bra att vara påläst om kommande amorteringskrav då ingen vet hur det egentligen kommer att bli idag, men om du skall ta huslån kan det vara bra att ha läst på mer innan du går in och gör din affär. Amortera är rekommenderet, men det är oftast ett fritt val, snart kanske det dock bli lagstadgat.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hjälp med fönster i Malmö?
Brava Solskydd för kompletta lösningar
LED-belysning med downlights
Hydroponisk odling - en framtidsteknik
Tips för takomläggning