Du är inte inloggad.

Artikel

Ankararmband

Ankararmband är en term som blivit populär de senaste åren bara då armband med ett spänne utformat som ett ankare tagit världen med storm. Den mest klassiska modellen och anses vara originalet är tvinnat bomull(ser ut som rep) med ett mässingsankare. Det amerikanska märket Kiel James Patrick anses vara de som var först ut med dessa och gjorde det till vad det är idag. Kiel James Patrick gör sina ankararmband för hand i Rhode Island, USA. Märket startades av en ung man med samma namn och når idag ungefär en miljon användare världen över via sina sociala medier.
 
Efter Kiel James Patrick så har det kommit massor av andra aktörer som tar vara på trenden och gör sina egna varianter, vilket är bra för oss konsumenter. De går att återfinnas i allt från metall, bomull, läder och till och med paracord. Ett märke som också blivit stora på att sälja ankararmband är Paul Hewitt som idag också säljer klockor. Det är ett märke från norra tyskland som funnits sedan tidigt 2000-tal.
 
Ankararmband i läder är kanske den variant som är finast och blir finast med tiden. Värt att tänka på dock är att inte bada/duscha med armband i läder då de tenderar att torka ut och tillslut går sönder. Vill man minska risken för detta kan man impregnera ankararmbandet precis som man gör med skor för att de ska skjuta ifrån sig vatten och inte torka ut.
 
Ankararmband i bomull har inte samma problem som med läder, där kan armbanden tåla vatten men är istället känsligt för smuts och svett. Armbanden tenderar att suga upp detta och på sikt tappa både form och färg.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Blogg
Hitta julklappar
Är presentkorgar lämpliga som förlovningspresenter?
Spara pengar på ditt köp hos SmartPhoto
Skapa en oförglömlig födelsedagsfest!