Du är inte inloggad.

Artikel

Ansiktsbehandling

En ansiktsbehandling är ett av de bästa sätten att ta hand om din hud, speciellt när behandlingen ges av en erfaren och kunnig hudterapeut. En ansiksbehandlings olika moment som ansiktsrengöring, peeling och ger näring åt huden och kan hjälpa din hud ser yngre ut.

En ansiktsbehandling är den näst mest populära spa-behandling efter massage. En ansiktsbehandling fungerar bäst när det är en del av ett pågående program för hudvård, och utförs ett flertal gånger under en viss tid för att uppnå önskat resultat.

De grundläggande stegen för en ansiktsbehandling:

Samråd

En ansiktsbehandling bör inledas med en konsultation. I bästa fall fyller du i ett formulär som har frågor om din hud och eventuella problem, din diet, hur mycket vatten du dricker, läkemedel och kosttillskott du tar, och produkter som du använder för närvarande. Detta kan påverka din hud och vilken typ av behandlingar som hudterapeuten rekommenderar.

Rensning

Efter att håret lindas med en handduk eller pannband, börjar terapeuten en ansiktsbehandlingen med en grundlig rengöring, med hjälp av bomullsrondeller, våtservetter eller svampar.

Hudanalys

Hudterapeuten täcker ögonen och ser på huden genom ett starkt upplyst förstoringslampa. Han eller hon är kan du avgöra din grundläggande hudtyp (torr, fet, kombination, känslig eller normal) och eventuella hudåkommor (akne, pormaskar, white, åldrande, sol-skador, uttorkning, etc.) Din hudterapeut väljer sedan lämpliga produkter och behandlingar och samråder med dig om vad han eller hon ser och rekommenderar.

Ånga

De flesta terapeuter använder en maskin som riktar en varm ånga i ansiktet. Detta är avslappnande och hjälper till att mjuka upp pormaskar som ska extraheras. Om du har mycket känslig brukar hudterapeuten inte använda ånga.

Vem kan ge en ansiktsbehandling?

En professionell ansiktsbehandling bör ges av en legitimerad hudterapeut med särskild utbildning inom hudvård. En kosmetolog är kan utföra ansiktsbehandlingar och ha försäkring för detta , men deras primära utbildning är om hårvård, så enligt min mening, är de inte det bästa valet. Du vill också hitta en hudterapeut som är kunnig, kräsen, och brinner för sitt arbete.

 

 

Vad kostar en ansiktsbehandling?

 

Åtminstone en ansiktsbehandling vanligtvis börjar runt 700-1500 kr på ett dagspa och kan gå mycket högre på finare spa, resort och hotell spa. Speciella masker eller avancerade behandlingar och kan även göra priset högre.

 

Hur ofta skall man ta en behandling?

 

Det varierar från person till person. Försök att hunna dig en ansiktsbehandling minst fyra gånger per år, i takt med att sesongerna förändras Du kan behöva det oftare om du försöker att klara upp ett fall av akne, särskilt i början. Annars är en gång i månaden gott.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Optiker Vasastan
Välj en tandläkare på Värmdö
Fantastiska fördelar med Grönt te kosttillskott
Fler företag bör använda sig av företagsutbildningar i Sverige för att bli bättre
Funderar du på att börja med ekologiska produkter?