Du är inte inloggad.

Artikel

Att gå ner i vikt är ingen sak

Vetenskapen har kommit långt inom hälsa och medicin de senaste hundra åren, men någon stans har man ännu inte kommit fram till en metod eller ett piller som är en snabb lösning på ”gåtan” att gå ner i vikt.

Detta beror helt enkelt på att det inte är en gåta. Det handlar till syvende och sist om att man under en viss tidsperiod gör av med mer en energi än vad man tar in. Genomsnittskvinnan, grovt räknat, behöver 2000 kalorier och mannen 2500. Bara man läser på lite om hur mycket kalorier olika typer av mat och drycker innehåller kan man enkelt se till att man ligger på ett underskott. Om man sedan kombinerar detta underskott med att röra på sig så kan man inte misslyckas. Det är lika säkert att du går ner i vikt om du följer dessa enkla principer som det var säkert att äpplet föll på Newtons huvud… Det är en naturlag helt enkelt.

Många tror att de måste köpa dyra gymkort, eller ta dyra träningsklasser med spinning etc. för att gå ner i vikt genom träning. Så är inte alls fallet. Promenera 45-60 minuter om dagen så är det till stor hjälp.

Ha dock inte för stora förhoppningar om att träning, vare sig promenader eller gymtränande, i sig ska leda till en stor viktförlust. Många överskattar hur många kalorier man förbränner genom träning och dessutom har forskning visat att fysisk rörelse leder till att man blir hungrigare och omedvetet kompenserar genom att äta mer. Var därför uppmärksam på din diet om du tränar hårt

För att summera. Vill du gå ner i vikt ät mindre, ät bra, och rör på dig lite mer. Hela processen ska inte behöva kosta dig någonting extra och medlemskap i en viktklubb är helt onödigt.. Det finns massor av gratismaterial som utbildar dig om hur du ska räkna kalorier, hur mycket kalorier det finns i olika livsmedel etc. Du behöver ingen personlig tränare eller DVD eller gymkort eller annat för att nå din målvikt.

Nyttigt.eu kan du läsa om den senaste forskningen, inte bara inom viktminskning, utan inom hälsa överlag.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hemorrojder - Diagnosering och behandling
Om celiaki
Massagefåtölj Panasonic EP-MA59 Real Pro ULTRA
Vill du bli rynkfri?
Tandblekning