Du är inte inloggad.

Artikel

Att välja rätt rengöringsmedel

Det finns en uppsjö av rengöringsmedel i både butiker och på internet.
Finns även recept på hur man gör egna rengöringsmedel vilket kan bli billigare än att köpa färdiga medel.
Det är tillomed så att hemmagjorda rengöringsmedel fungerar lika bra eller bara kräver att det får verka en liten stund för likvärdig effekt.
Dessutom så är ju miljöeffekterna mindre på naturliga ingedienser än många kemiska tillsatser som finns i många rengöringsmedel man köper.
Ett rengöringsmedel är till större delen något som minskar ytspänningen på vatten så vattnet lättare tar med sig fetter, sen är det även något som dödar bakterier.
Förutom detta brukar det vara antingen något som gör det basiskt för att syra är något som kan skapa fula märken i metall. Det basiska lägger man till för att det förutom att det har en rengörande effekt neutraliserar eventuell syra.
Vill man använda sig utav naturliga rengöringsmedel som går att köpa så är det första du vill köpa vanlig grönsåpa, det kan man använda till nästan all rengöring.
En skvätt grönsåpa i en sprayflaska så kan du rengöra kök och toalett med detta.
Galltvål är något intressant du kan använda till att ta bort lite tuffare fläckar och kan med fördel användas till tvätt tillsammans med grönsåpa i tvättmaskinen.
Galltvål har även bakteriedödande egenskaper.
Glöm inte att kika lite extra på innehållet på flaskor i affären när du handlar, speciellt om du har egen brunn och avlopp. Dom vanligaste märkena är inte så bra för djur och natur.
Men om du inte orkar städa hemma själv så kan du alltid anlita en städfirma


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Johanneshov
För- och nackdelar med betongplattor
Hitta lediga lägenheter i Norrköping på nätet
Praktiska skolskåp
Fönsterbyte - Här behöver du en erfaren hantverkare