Du är inte inloggad.

Artikel

Badrumsrenovering i Stockholm

Kanske du redan har läst om det i tidningar som metro eller DN, kanske har du dussintals kollegor eller vänner som har gjort det. De senaste åren så har det ökat i en spikrak kurva uppåt, vi talar naturligtvis om badrumsrenovering i Stockholm. Att renovera sitt badrum om man bor i Stockholm är den vanligaste formen av renovering, och nästan alla nya bostäder som säljs innehåller ett topp-renoverat badrum. Beror detta på att vi människor i storstäderna har fått mer pengar i plånboken? Kanske, kanske inte. Men allra främst beror det på ROT-avdraget, och om du har gått i tankebanorna på att få ditt eget badrum renoverat så finns det glädjande nyheter. I Stockholm hittar du nämligen hundratals olika byggfirmor och hantverkare, allt ifrån den enskilda firman till de stora och etablerade byggföretagen. Sedan avdraget infördes utav regeringen så har det blivit vanligare och vanligare att renovera badrummet, och det gäller både företag och privatpersoner. För vem vill egentligen inte ha ett fräscht och snyggt badrum? Det är trots allt en plats där vi spenderar många tillfällen per dag på, och det är också den plats som besökare i ditt hem eller på ditt kontor någon gång behöver uppsöka.

Men att hitta en hantverkare i Stockholm är inte alltid så enkelt, för även om de finns massvis utav dem så vill man naturligtvis att firman man själv anlitar ska ha erfarenhet och expertis. Att hitta just dessa guldkorn bland det hav av olika leverantörer kan vara lite utav en utmaning, och om man inte är försiktig så kan man i värsta fall få en undermålig och illa utförd badrumsrenovering. Men det finns ingen anledning till panik, för det bästa media och tidningar vet om är att publicera skräckhistorier. Om man bara har lite sunt förnuft och huvudet på skaft så märker man väldigt snabbt om en firma eller hantverkare är seriös eller inte. Det finns många punkter att utgå ifrån, exempelvis så bör du försäkra dig om att hantverkaren är behörig för badrumsrenoveringen. Det kanske är en klyscha som du hört förut, men du anar nog inte hur viktigt det egentligen är. För även om grannen eller kollegan på jobbet ”känner någon” som kan renovera badrummet billigt så är det inte att rekommendera – särskilt inte i Stockholmsområdet. Försäkringsbolagen och mäklare är nämligen stenhårda på att renoveringar ska utföras korrekt, och det innefattar allt ifrån behörigheten till dokumentation och inventarier på vilka produkter som används. Just dessa punkter är någonting som många hobby-hantverkare brister på, och det är inte ovanligt att försäkringsbolaget vänder kinden till om olyckan är framme och jobbet samtidigt inte är utfört på ett yrkesmannamässigt vis. Så försäkra dig alltid om dessa punkter, d.v.s. behörighet och dokumentation – i samma veva så ska alltid en seriös leverantör kunna erbjuda generösa garantier.

Det är naturligtvis svårt som lekman och oerfaren att avgöra hur pass bra en byggfirma egentligen är, men en indikation om väl utfört jobb är alltid referensuppdrag. Med andra ord bör hantverkarna eller byggfirman kunna lämna exempel och referenser på tidigare utförda badrumsrenoveringar i Stockholmsområdet.

Spela helt enkelt dina kort rätt och badrumsrenoveringen kommer falla på plats naturligt – lycka till!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Roligare att baka med rätt baktillbehör
Badrumsrenovering Farsta
De viktigaste husgeråden
Elsäkerheten i hemmet
Direktgrossisten.se