Du är inte inloggad.

Artikel

Byta däck

Tycker du också att det är meckigt att fixa med bilen och tar helst in hjälp? En del saker bör du definitivt inte ge dig på, men det finns också delar du helt klart kan fixa helt själv!

En sådan sak är att byta däck själv och det är då viktigt att vara ordentligt påläst. Det är dock inte så svårt som det kan verka. Det är viktigt att hålla koll på vilka lagar som gäller så som till exempel sommardäck datum det vill säga när måste du enligt lagen byta däck egentligen? På www.sommardackdatum.n.nu hittar du massor av information om vad du bör tänka på och vilka datum som gäller för byte. De länkar också vidare till information om hur du bäst tar hand om dina däck, hur du förvarar dem och vilket lufttryck som gäller för olika sorters däck.

Det är lätt att bli rädd för bilmeckande och tro att man måste vara riktigt kunnig för att ens röra under motorhuven eller börja skruva på bultarna på däcken. Just däcken skulle jag dock säga är rätt lätta att hantera själv och riskerna är trots allt begränsade om du vet vad du gör.  

På sajten får du massor av tips och får höra om vad du borde undvika. Visste du t ex att det är olagligt att köra med dubbdäck på Hornsgatan i Stockholm under vissa tider på året? Eller att en femkrona är det perfekta hjälpmedlet för att mäta om mönsterdjupet på dina däck håller den lagstadgade nivån? Om detta var nyheter för dig rekommenderar jag dig starkt att gå in på sajten!






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

ISO 27001 kan hjälpa dig att följa GDPR och andra IT-säkerhetskrav som ställs av EU
Internationella stamningsdagen ISD den 22 oktober
Fastighetsrätt – Möjliga tvistefrågor när du köper eller säljer hus
Laga rutan – billigare än byte av bilglas
Tacka av chefen med ballonger med tryck