Du är inte inloggad.

Artikel

Finns det olämpliga begravningsblommor?

Den som vill vara aktiv och själv planera blommor till en begravning kanske vill göra detta på ett kreativt sätt. Hade inte Mormor en speciell förkärlek till tygblommor? Man kommer plötsligt på att chokladrosor är fina och så löper fantasin iväg som en skenande häst. Även den som lider av dålig fantasi kan känna viss oro för att en viss typ av blommor inte kommer att passa vid en begravningsceremoni. Ja, det finns blommor som man bör undvika på grund av att de kan störa upplevelsen av frid och vördnad och det är aldrig dumt att ta hjälp av de som verkligen kan blommor och deras symbolik.

Tygblommors fördelar och nackdelar

Tygblommor behöver inte uteslutas men många väljer ändå att ha verkliga blommor. Kanske är det något med tanken om livets cykel som gör att man hellre ser fräscha begravningsblommor än tygkreationer. Om man tar in tygblommor så kan man förstås lita på att de inte kommer att vissna och sedan kan man ju använda samma blommor till andra ändamål. Makabert enligt vissa, men detta beror ju helt och hållet på hur man upplever döden och allt vad den innebär. Nackdelarna med tygblommor är just att de kan kännas livlösa och att man sen inte har lust att ha de kvar och då känner att det var slöseri med pengar att köpa ett dyrare blomsterarrangemang.

Starka dofter vid en begravning

En annan typ av blomma som man bör undvika är den som luktar starkt. Jätteknölkallan luktar som ruttna djur och det gör att den ibland kallas för likblomman.  Det här är en blomma som kan bli flera meter hög och som hör hemma i tropikerna. Trots att namnet kan få en att uppleva att denna exotiska och vackra blomma passar fint till begravningen så bör man alltså inte välja den då folk kan komma att må riktigt illa av lukten som den sprider. Det är också bra att undvika att använda sig av kryddväxter som grönt i de olika blomsterarrangemangen. Ju mindre det luktar, desto bättre.

Färger som blir helt fel

Blomster är underbara och man kan verkligen förundras över alla färger som finns naturligt i Sveriges natur och i andra delar av världen. Röd Vallmo är minst sagt imponerande och något som åtskilliga konstnärer valt att porträttera. Även om en viss färg kan kännas rätt och inspirerande så måste man tänka på hur den kommer att te sig i kombination med andra. Om man till exempel kombinerar gula blommor med svart så kan resultatet föra tankarna till bin eller fotbollslag. Det här är kanske precis det som krävs om den avlidne hejade på laget med färgkombinationen men annars så är det bäst att hålla sig till färgkombinationer som är kända för att ge ett smakfullt intryck.

Dra nytta av goda råd

Du behöver inte bli expert på begravningsblommor för att kunna välja rätt och undvika färger, dofter och blommor som alls inte passar. Om du kontaktar en blomsterhandel som erbjuder blommor till begravningen så kan du räkna med att få goda råd. De kommer inte att rekommendera blommor som är kända för att lukta starkt, och de vet hur man ska skapa begravningskransar, lösa buketter och kistdekorationer som är smakfulla och passande. Du kan ju se på bilder från tidigare uppdrag hur de sätter ihop sina kreationer och på så vis se till att du får blommor som verkligen kommer att passa rätt då det blir dags att minnas och att ta avsked.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Väg väder
Can we get online loan with few minute
Moderna kavajer för olika tillfällen
Attityd spelar roll
Skicka ost och delikatesser med bud