Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelar med superfrukten Mangosteen

I århundraden har gammal asiatisk medicin använt sig av frukten mangosteen på grund av fruktens många positiva kvaliteter. Forskare har identifierat att de stora mängderna av vitaminer och mineraler som finns i rent tillskott med Mangosteen, även kallad mangostan har ett flertal hälsosamma egenskaper. 
 
Mangostan är en mörklila frukt som är vit på insidan med sitt ursprung i sydöstra Asien. IThailand är en av den största odlaren i världen av just mangosteen. Frukten är inte alls förknippad eller släkt med det vi känner till som mango. Mangostan är en söt och saftig frukt med många hälsofördelar bland annat så kan frukten öka ditt immunförsvar och fettförbränning. På grund av de många hälsofördelarna med frukten tillhör den gruppen superfoods. Mangosteen är rik på xantoner som kan öka din hälsa. Dessutom innehåller frukten upp till 5 gram fibrer vilket är mycket högt för en så liten frukt. 
 
I hundratals år har människorna i Sydostasien använt mangosteen för att behandla infektioner, minska smärta eller feber samt för att behandla olika typer av sjukdomar. Torkad Mangostan transporteras även dagligen från Singapore till Indien och Kina för medicinsk användning. I rent tillskott är den skivade och torkade frukten är pulveriserad och du kan få i dig en stor mängd ren mangosteen via naturligt kosttillskott. 
 
Tillskott med 100 % mangostan innehåller få kalorier och högt i fiberinnehåll (100 gram motsvara cirka 13 % av den rekommenderade dagliga dosen). Superfrukten innehåller även massor av viktiga näringsämnen och inga mättade fetter eller kolesterol. Halten av kalium i mangosteen hjälper till att kontrollera puls och reglera blodtrycket vilket i sin tur kan minska risken för stroke och hjärtsjukdomar.  Superfrukten mangostan finns tillgänglig i Sverige som ett rent extrakt i kapselform. Den höga C-vitaminhalten förser kroppen med näring samtidigt som vitaminerna hjälper kroppen bli av med infektioner och skadliga fria radikaler. B- vitaminer som tiamin, niacin och folsyra hjälper kroppen öka förbränningen av kolhydrater, protein och fett.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Cellulitbehandling hemma
Är tandblekning farligt?
Varför ska du börja med balsammetoden?
Teatoxa kroppen med te
Gå ner i vikt med teatox te