Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelarna med postboxar

Postboxar är en relativt ny form av brevlådor som kommit till Sverige de senaste åren. Postboxarna finns oftast i entrén till en byggnad, vilket innebär att det förenklar brevbärarens uppgift när denna ska dela ut post till de boende. Tidigare var brevbäraren tvungen att springa upp för husets alla trappor, vilket tar mycket längre tid än att kunna lämna posten i lådor precis innanför porten. Det innebär också att företagen som delar ut post sparar mer pengar eftersom utdelningar inte tar lika lång tid som den gjorde tidigare och brevbärarna inte behöver arbeta lika långa pass. Det är också enkelt för de boende eftersom man kan hämta upp sin post när man kommer in i byggnaden varje dag.

 

Inbyggda postboxar
Postboxarna är ofta inbyggda i väggen, vilket bland annat har fördelen att reklam inte kan läggas ovanpå lådorna. De tar också upp mindre utrymme på detta sätt. Dessa har också börjat fungera som en slags social mötesplats för många i huset, vilket uppskattas av flera boende. Att installera postboxarna i hus tar inte särskilt lång tid och är oftast klart på ett par dagar. Antagligen kommer postboxar att öka de kommande åren eftersom det redan har blivit standard med denna typ av installation i de flesta nya fastigheter.

 

Fler fördelar med postboxar
En annan fördel är att man nu kan få lite större paket i postboxarna jämfört med brevlådorna som av flera skäl inte kunde vara tillräckligt stora för att brevbäraren skulle kunna lämna dessa där. Det skulle bland annat innebära en större säkerhetsrisk om brevlådan, eller luckan, gjordes större, eftersom personer lättare skulle kunna ta sig in i bostaden då. Andra fördelar med denna form av postutdelning är också att brandsäkerheten ökar. Ännu mer tips och fördelar kan du läsa på DinBox.se.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta en robotdammsugare som passar ditt hushåll
Hur du rengör din bärbara dator
Bästa sättet att torka tvätten
Att köpa soffbord
Fastighetsmarknaden på Mallorca