Du är inte inloggad.

Artikel

Glad påsk

Så där, nu är det påsk igen. För de flesta så innebär det att de flesta får några dagar ledigt. Dagarna firas med påskägg och god mat. De flesta glömmer så klart de religiösa anledningarna till påsken. För de flesta så är det besvärligt med att de flesta affärerna har stängt hela dagen på långfredag, vilket också gör att det känns som en lång dag. Det är dock en av de största biodagarna i landet. Men att vi firar denna dag på grund av att det var denna dag som Jesus korsfäste är det inte alla som vet eller tänker på. Enligt bibeln så åt de den sista måltiden på skärtorsdagen, så då bör vi ju också äta god mat och dricka vin. Sedan så korsfästes Jesus klockan nio på morgonen och var korsfäst i cirka 6 timmar innan han dog runt tre på eftermiddagen, allt var enligt bibeln mörkt mellan tolv på dagen fram till klockan tre. Jesus begravdes efter han dog.

Han begravdes inte i en kista eller under jorden utan i en grav med en bänk och där en stor sten rullades framför dess öppning. Två dagar senare på påskdagen återuppstod han och hans möten med människorna firas som annandag påsk. Sedan firas Kristi himmelsfärdsdag 39 dagar efter påskdagen, vilket så alltid infaller på en torsdag. Denna dag så lämnar Jesus jorden och förs upp till himlen inför elva av hans apostlar. Men som sagt för de flesta så innebär påsken och Kristi himmelsfärdsdag ett bra tillfälle för extra ledighet. Det är också inte ovanligt att påsken innefaller som i år, vid ett bra tillfälle att byta till sommardäck på bilen, medan Kristi himmelsfärdsdag innefaller vid bra tillfälle att få båten i vattnet. Detta innebär extra jobb och lidande, men inte i samma skala som enligt bibeln, de har lidit. Har man varken bil eller båt, då är det ett ypperligt tillfälle att njuta av ledigheten och kanske ta och åka iväg en långhelg. Under påsken till någon skidort, som kan kombinera bra väder med bra skidåkning och Kristi himmelsfärd till kanske Italien, där våren bör ha kommit på allvar.

Läsa mera på Nokian Tyres’ webb sida: http://www.nokiantyres.se/innovativt-arbete/tester/dacktester-i-yttersta-forhallanden/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför jag är uppmärksam på med rätt nu
Glasögon på nätet
Spara pengar genom rabattkoder och erbjudanden
Mobilskal till ett bra pris.
Historien om UGG