Du är inte inloggad.

Artikel

Kan man bli gladare med zinktabletter?

Ett av symptomen för den som lider av zinkbrist är att humöret blir sämre. Därmed så kan man säga att zinktabletter faktiskt kan ge ett bättre humör. Det här betyder förstås inte att den som lider av dåligt humör kommer att bli botad genom att ta den här typen av kosttillskott. Ibland så kan det förstås vara så att det enda som ska till för att man ska må bättre och bli gladare är vitaminer och mineraler men det är sällan så enkelt att dåligt humör botas med några tabletter.

Zinktabletter eller terapi?

Faktum är att den som ofta är på dåligt humör kan ha många andra anledningar till detta. Även om det är så att personen kanske har brist på zink och kan dra nytta av zinktabletter så är det ytterst troligt att det finns mycket annat att ta tag i. För många så är det bästa att faktiskt få hjälp med terapi för att komma fram till vad det är som orsakar nedstämdheten. För vissa så kan det förstås vara så att hormonrubbningar leder till problem med humöret men då kan det också vara en fördel att få kontakt med en terapeut som hjälper till med att reda ut känslor och kroppens reaktioner.

God hälsa ger glädje

Det är faktiskt så att man blir på bättre humör av att må bättre så det är klokt att investera i sin hälsa av många skäl. När man väl börjar ta till sig det där med träning och kosttillskott som till exempel zinktabletter så kan det förstås göra att man upplever att man är gladare. Med tanke på detta så är det alltid väl värt att försöka komma igång med träning och med en bättre kost om man upplever att man ofta känner sig hängig och lite nere.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad är Grönt te?
För- och nackdelar med tandblekning
Optiker Vasastan
4 fördelar med kreatin som kosttillskott
10 fakta om celluliter – och hur du blir av med dem för gott