Du är inte inloggad.

Artikel

Keramisk tandkrona - ett bra alternativ för dig som har en skadad, försvagad eller missfärgad tand

Om du råkat skada eller har förlorat en tand och implantat inte är ett alternativ för dig kan du få hjälp med keramiska tandkronor. De fungerar precis som riktiga tänder och fyller ut det tomrum som kan uppstå vid en skada. Idag används moderna material för att ge ett friskt och naturligt utseende och för bästa resultat bör du se till att du får den i ett helt stycke.

Hitta tandläkare som erbjuder helkeramiska tandkronor i ett helt stycke

Genom att förse en tand som skadats, försvagats eller missfärgats med en keramisk tandkrona skapar man ett hållbart och naturligt skydd. De förbättrar både utseendet och livslängden på tanden och man bygger helt enkelt på den skadade tanden så att den ser ut precis som innan. Det är en permanent lösning där man noggrant fäster den konstgjorda kronan med hjälp av en typ av tandcement. Något man också ska titta efter när man letar efter en sådan här typ av behandling är att få en helkeramisk krona. Det betyder att man får ett så bra estetiskt resultat som möjligt och man fäster kronan där tandköttet ser allra bäst ut. De tillverkas i ett helt stycke keramik vilket gör att man undviker så kallade ”chip-off”-skador till skillnad mot de metoder där man använder en hård kärna och en mjukare beläggning. ”Chip-off”-skador är nämligen svåra att reparera och måste oftast ersättas med en helt ny krona. Därför är en krona i ett helt stycke att föredra.

Tandbroar vid förlorade tänder

Även du som förlorat en eller flera tänder kan få hjälp tack vare tandkronor. Det är inte alltid implantat är ett alternativ och då kan tandläkaren i stället använda sig av tandbroar. Varför de kallas så är för att de nya kronorna sitter som på en bro och fästs i kanterna på de friska tänderna. Det ger en stark och säker brokonstruktion.

Säkra och trygga behandlingar

TandCity är en tandläkare med mottagning i Malmö som erbjuder en rad behandlingar. Lokalerna känns moderna och fräscha och inte alls som en klassisk tandläkarmottagning. Det gör att även de med mest tandläkarskräck kan känna sig lugna när de kommer dit. Skulle det ändå kännas obehagligt erbjuder de även behandling av just tandläkarskräck både för barn och vuxna. Deras mål är att ge en bättre upplevelse än vad man upplevt hos andra tandläkare och många har känt sig betydligt lugnare och säkrare efter behandlingarna. När det kommer till behandling av tandkrona erbjuder de bra pris och jobbar endast med helkeramiska tandkronor. Det gör att du kan känna dig trygg och säker på att få en hållbar och effektiv behandling.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

FÖNSTERPUTS STOCKHOLM
Få ut mer av dina resor till Västindien – boka in en minnesvärd kryssning
Chabad värd Purim party 12 mars på Madison Hotel
Bärgning: En oumbärlig tjänst i trafiken
Sanering Stockholm