Du är inte inloggad.

Artikel

Köpa bil av bilhandlare eller privatperson?

När du skall köpa en begagnad bil så finns det självfallet olika vägar att gå för att få tag på den bil man vill äga. Du kan köpa bil genom en annan privatperson eller genom en auktion, men du kan självfallet även köpa en begagnad bil direkt genom en bilhandlare. 


Att köpa en bil av en privatperson kan innebära en hel del arbete för dig som köpare eftersom du kommer att behöva kontrollera saker och ting med fordonet extra noggrant inför ett eventuellt köp. Du kommer att noga behöva kontrollera bilens status, skulder, vem som äger bilen samt ekonomiska faktorer och en del tekniska. Dessutom tillkommer hela processen med köpeavtal och överlåtande. 


Många väljer därför att köpa en bil genom en bilhandlare eftersom man där kan få en viss säkerhet i form av garantier och försäkringar. Genom att köpa en bil av en auktoriserad bilhandlare så innehar man som köpare ett extra skydd. Dessutom är det ju så att en bilhandlare grundligt kontrollerar bilen och fixar till problem och defekter oftast innan bilen går ut till försäljning. 


Är man därför ovan med att köpa begagnade bilar eller inte kan så mycket om bilar kan det vara en mycket god idé att faktiskt köpa sin bil genom en bilhandlare.


Vill man dock spara pengar så är det att köpa av en annan privatperson som gäller och då kan det vara väl investerad tid att läsa en guide för köp av begagnad bil innan man ger sig ut för att leta reda på den bilen man vill köpa. Genom att köpa en bil av en annan privatperson kan du komma ner i pris ungefär 20% i snitt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Glasmästeri
Har du en trädgård i Hörby?
Att städa eller att låta någon annan städa
Badrumsrenovering Södertälje
Badrumsrenovering Rönninge