Du är inte inloggad.

Artikel

Köpa billig sprit online och på nätet

Alla människor föredrar billigare varor och produkter framför dyrare alternativ, och det gäller allt ifrån kläder till bilar eller mat. På reklamer, i tidningar och i radio hör vi om reor, erbjudanden och kampanjer där vi kan spara stora belopp. Det har helt enkelt blivit trendigt att prispressa saker, och i dagens hårda konkurrens med aktörer från billiga lågprisländer är det fullt naturligt. Men ett område som fått ett rejält uppsving på bara ett par år är billig sprit och öl, eller alkohol i allmänhet. I Sverige är det emellertid relativt svårt att hitta detta om man inte vill tumma på kvalitén. Visst finns det billiga öl- & vinsorter på systembolaget, men dessa håller ofta lägre kvalité än varianterna av lite dyrare natur.

Så hur gör man då om man vill ha billig sprit utan att behöva gå ner i smakupplevelse? Svaret på den frågan är att man vänder sig till andra aktörer än systembolaget, och nej. Vi talar inte om den skumma typen vid den lokala grillen som säljer alkohol i tvivelaktiga flaskor, vi talar såklart om alkoholimport. Sedan 2008 har det nämligen blivit otroligt populärt att köpa sprit på nätet, och allt fler svenskar upptäcker fördelarna med det varje år. Det finns ett större sortiment, du får det direkt hem till dörren, det finns annorlunda storlekar och flaskor – sen är det mycket billigare.

Sverige är känd för sin höga skatt vad gäller alkohol och tobak, vilket också speglar av sig på priserna du ser i butikshyllan. Ifall du däremot handlar din sprit på nätet och väljer att importera den från exempelvis Tyskland eller Danmark, ja då blir det genast mycket billigare. Ofta kan man hitta samma produkter som på systembolaget fast för en tredjedel av priset, och anledningen till detta är att man slipper betala dyr moms och skatt. Så hur kommer man egentligen gång med att beställa sprit själv, och är det ens lagligt?

Att beställa sprit på nätet är faktiskt helt lagligt, och så länge du beställer till personligt bruk så är det ingen fara. Förvisso så tillkommer det transporttillägg och skatter om man ska göra allting enligt konstens alla regler. Du bör exempelvis föranmäla försändelsen till skatteverket och betala svensk alkoholskatt när du tar emot den. Fast det är heller inget lagbrott att strunta i detta, utan allt som händer om din försändelse stoppas i tullen är att du helt enkelt blir ombedd att betala skatt och ett så kallat transporttillägg. Med andra ord hoppas många svenskar på att alkoholen ska passera obemärkt genom tullen. Hurvida det är rätt eller inte låter vi vara osagt, men enligt lagen är det åtminstone ingen fara.

Det finns massvis med spritbutiker på nätet idag, och vilken man ska välja är svårt att svara på. Till din hjälp kan du exempelvis använda prisjämförelsesidor eller besöka de olika shopparna separat. På så sätt får du också en uppfattning om saker som prisbild, leverans och andra detaljer. Så gör likt tusentals svenskar gör varje år, börja beställa sprit på nätet – billigt, enkelt och smidigt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köp jacka för dam och herr online
Äggkopp i unik design
T-shirts och jeans för kvinnor från märket ONLY
Bästa herrskorna för vintern!
Orkidéer - betydelsefulla blommor