Du är inte inloggad.

Artikel

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe eller som hennes riktiga namn var Norma Jean Mortensen föddes den 1 juni 1926 i Los Angels Som ligger i Kalifornien USA. Hon var både Skådespelare, showgirl, filmproducent, sångerska och inte minst fotomodell. Hennes liv som känd var aktiv i 15 år mellan 1947 och 1962.
Hon gifte sig med sin första make den 19 juni 1942 då Marlilyn Monroe endast var 16 år gammal. Men äktenskapet varade bara i 4 år. Hennes första filmrol var som växeltelefonist i filmen The Schocking Miss Pilgrim.

1945 upptäcke fotografen David Conover henne och det var då hon skrev sitt första kontrakt som fotomodell. Namnet Monroe kom efter hennes mormors efternamn . Under hennes karriär bar hon sin egna speciella klänning som är lika modern idag som den var på den tiden som hon var aktiv. Dessa klänningar säljs idag i Sverige av Jetsettrends och dom finns i många färger och storlekar.

Marilyn Monroe dog tragiskt vid en ålder av 87 år, ryktet säger att Marilyn Monroe dog av en överdos. Hennes barndom var kantad av stora problem och hon hon tog sitt första modelljobb 1946 då fyllda tjugo år. Hennes stora genombrott kom när hon deltog i filmen Gentlemen Prefer Blondes som kom ut 1953. Däremellan hade Marilyn Monroe ett stort antal mindre filmroller. Än idag är hon en stor kändis och kanske en av dom mest kända personerna genom tiderna. Hennes smeknamn var ”The Blonde Bomshell” och hon har dejtat kändisar som både3 Joe Dimaggio, jfk och även Arthur Miller. Dett var historien om en vacker legend som kommer att hålla i sig lång fram i tiden!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vinterdäck eller sommardäck
Vinterdäck
Barnmöbler och barninredning på nätet
Förrådstält - en snabb och billig väg till god förvaring
Är klockan ett smycke även för herrar?