Du är inte inloggad.

Artikel

Plantera blomsterlökar i höst

Nu när hösten är i annalkande är det dags att tänka på hur du vill att din trädgård, kolonilott eller balkong ska se ut till våren.
 
Drömmer du om prunkande blomsterrabatter och krukor med färgranna blomsterarrangemang? Då planerar du förmodligen att besöka en plantskola. Där finns spännande höstlökar, växter, blomsterfröer, plantor, träd m m. 
 
De stora plantskolorna brukar skicka ut tjocka kataloger med fina bilder på blommor, buskar, häckar m m. Att bläddra igenom dessa är riktigt inspirerande. Reklam kan man förstås bli riktigt trött på, men viss reklam är ändå lite rolig att kika igenom, åtminstone om reklamen riktar sig till ens eget intresseområde.
 
Det största problemet med att besöka olika fysiska plantskolor är för de allra flesta BRIST PÅ TID. Vid stora trädgårdsprojekt kan du i värsta fall få lägga flera timmar på bilkörning och på att strosa runt i stora butiker/växthus för att hitta allt vad du vill ha. Men visst, ska du investera i träd, buskar och exklusiva växter vill du säkert studera och känna på kvaliteten på produkterna innan du slår till.
 
Lite annorlunda är det med blomsterlökar som är mindre känsliga än färdiga plantor. Du kan spara mycket tid genom att handla dina blomsterlökar direkt på nätet
 
Det finns flera onlinebutiker som säljer blomsterlökar, växter, blomsterfrön och andra trädgårdsartiklar på nätet, t ex en holländsk trädgårdsbutik som bl a levererar tulpanlökar till den kända tulpanparken Keukenhof i Nederländerna.
 
Om du shoppar loss nu hinner du att få dina blomsterlökar innan den första frosten kommer. När du har planterat dina lökar är det bara att njuta av att ditt "blomlöksprojekt" är avklarat. Nu kan du invänta den kommande våren med stor spänning och förväntan!
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Flyttstädning Stockholm
Det mest sublima studentrummet - Uppsala
10 Anledningar att byta till LED-Lampor
Tänk rätt när du ska installera ett tak!
Borohus - tillverkar ditt drömhus