Du är inte inloggad.

Artikel

Ställ en fordonsfråga online

Är du intresserad av att köpa en begagnad bil kan det vara en stark fördel att först kontrollera bilen i fråga som du avser att köpa. Detta gör du enkelt genom att ställa en fordonsfråga hos någon aktör som kan delge bilinformation och fordonsuppgifter från ett bilregister online. Det finns flera aktörer i sverige som erbjuder dig som privatperson att söka fram gratis biluppgifter och annan teknisk information om bilar och övriga typer av fordon, direkt online via dator eller telefon.


När man skall köpa en begagnad bil är det alltid värt att göra en noggrann kontroll av bilen hemma från datorn innan man ger sig ut för att köpa eller kolla på bilen i fråga. Genom att söka fram information om ägare, servicehistorik och besiktningsuppgiigyer kan du ofta undvika att köpa grisen i säcken eller råka ut för otrevliga överraskningar såsom att bilen är stulen eller andra fel. 


En av de viktigaste sakerna som du bör kontrollera, är att bilen inte innehar några skulder på sig. Om bilen innehar fordonsrelaterade skulder så följer dessa nämligen med bilen i fråga. Det är du som kommer att bli nödgad att betala skulderna om den förre ägaren ej gör detta. Du bör därav alltid se över att bilen saknar skulder. Köp aldrig en bil som innehar skulder, utan att den förre ägare först betalat av dem.


En annan sak du även bör kontrollera är att du köper bilen av dess rättmätige ägare. Endast den person som äger bilen och står skriven som ägare hos Transportstyrelsen i vägtrafikregistret har tillåtelse att sälja bilen. Kontrollera därav alltid ägare och ägaruppgifter innan ett köp skall utföras.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bra klätterservice
Vilket mobilabonnemang ska du välja?
Allt om Andrew Garfield
Tips på lagliga överfallshjälpmedel
Raggarbil