Du är inte inloggad.

Artikel

Svårt att hitta rätt i bantningsdjungeln?

 

Tycker du det är svårt att hitta rätt i denna djungel av kostråd och dieter som sköljer över dig via tidningar, böcker, TV och internet? Inte konstigt i så fall, för det verkar vara många som drar åt olika håll. Ena dagen ska du undvika allt fett, nästa dag ska du istället äta mycket fett. Hur ska du då kunna veta vad som är rätt, vad som får dig att må bra, och också gå ned i vikt.

Att du inte kan svälta dig till en lägre vikt, har du säkert redan förstått, för om du ska kunna uppnå en bestående bra vikt gäller det också att du äter mat som får dig att må bra och orka med.

 

Ät bra och rätt med low carb

För att må bra är det viktigt att du ger din kropp det den behöver. Kroppen måste få den energi och det bränsle den behöver för att kunna fungera ordentligt. Det gäller dock att du ger den ett bränsle av bra kvalitet. En diet med lågt intag av kolhydrater, där du äter så lite socker som möjligt och ser till att de kolhydrater du äter är bra kolhydrater, ger en bra grund. Sen måste du se till att ge din kropp protein, fibrer, mineraler och vitaminer också. Fett måste den också ha, men då ska du välja bra fett, och undvika alla de skadliga fetter vi idag äter alldeles för mycket av.

 

Ta hjälp av beprövad erfarenhet!

Om du tycker det är svårt att hålla reda på vad som är bra eller dåligt då det handlar om fett och kolhydrater kan du ta hjälp av den erfarenhet som genom åren samlats i en diet som kallas Atkins.

Med denna metod kan du lätt få reda på vad du kan äta och vad du ska undvika.

Vill du göra det extra enkelt kan du börja med att äta deras low carb bars. Dessa är utmärkta som mellanmål, och du behöver inte fundera över hur du ska sätta ihop ditt mellanmål på rätt sätt.

De innehåller mycket protein och fibrer, och nästan inget socker. Eftersom de är mättande och nyttiga och inte ger dig onödiga kalorier är de lämpliga att äta när helst du behöver ett extra tillskott. Varför inte efter, eller kanske före en stärkande långpromenad? Även om du äter rätt på alla sätt och vis, är det nämligen också viktigt att du rör på dig och håller kroppen igång.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att välja silverörhängen
Laserbehandling Stockholm
Hälsofördelar med Chlorella
Hälsokost - det naturliga apoteket
Märkes solglasögon