Du är inte inloggad.

Artikel

Tandblekning – så fixar du det själv

Om du har undrat över hur det är möjligt att så många runt omkring dig går runt med kritvita tänder trots att de precis som du dricker kaffe, så är svaret tandblekning. Idag är det vanligt att själv bleka tänderna hemma, men det är inget vi talar om. Det är ett enkelt och billigt sätt att se hälsosammare ut och kostar ungefär lika mycket som att klippa håret, men resultatet håller betydligt längre.

Tandblekning är säkert att utföra själv om man använder produkter som är peroxidfria och inte innehåller slipmedel utan som bleker bort missfärgningarna skonsamt. Många av dagens tandblekningsprodukter är idag helt säkra att använda och helt oskadliga för emaljen, du kan alltså tryggt bleka dina tänder hemma. Här hittar du en tandblekning som är helt säker för emaljen.

Det du behöver är ett tandblekningskit för vita tänder som innehåller både tandblekningsgel och munskenor. Du behöver två skenor, en för överkäken och en skena för underkäken. Munskenorna formar du själv och för det behöver du hett vatten och en skål att ha vattnet i. Du doppar skenan så att den blir mjuk och kan formas efter dina tänder. När skenorna är formade och sitter bekvämt kan du börja blekningen. Se till att du är helt nöjd med skenornas form innan du börjar bleka. Om de formats dåligt och skaver kommer det bli obekvämt att sitta med dem i 30 minuter, så gör det ordentligt så kan du sedan använda dina skenor i flera år framöver. Förvara dem i den medföljande burken så kommer de att hålla länge. Skenorna kan också användas på natten om du har problem med tandgnissling.

En tandblekning kan verkligen lyfta utseendet utan att det behöver se onaturligt ut. Du väljer själv hur vita tänder du vill ha, så när du är nöjd med vitheten slutar du att bleka helt enkelt. En generell regel är att tänderna ska hålla samma vithet som ögonvitorna för att det ska se naturligt ut.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Massage & akupressur bra för hälsan?
Tandblekning
Kosmetika online
Teatoxa kroppen med te
Bli av vätskeansamling naturligt