Du är inte inloggad.

Artikel

Hälsokost - det naturliga apoteket

Att gå till en hälsokostbutik istället för att gå till apoteket när man är förkyld eller på annat sätt har problem, har blivit allt vanligare. Inte minst därför att personer i dagens samhälle har en större längtan till naturen, det vill säga bort från kemikalier och annat som inte naturen själv har producerat. Idag finns det många hälsokostaffärer, både i form av fysiska butiker, men också ute på nätet.

Vad innebär hälsokost?

Hälsokost innebär mediciner eller medicinska preparat, liksom annan naturlig näringsrik mat, som inte har några tillsatser, utan främst består av växter och örter som naturen själv producerat. Ett av de vanligaste kosttillskotten är till ginseng som är en rot som används inom folkmedicinen i Kina under många årtusenden. Där har den inte minst används för att ge energi och även som ett afrodisiakum. En annan vanlig produkt som du kan hitta i en hälsokost är valeriana, som är en naturlig medicin som hjälper dig att somna. Denna naturliga medicin används inte minst som substitut till vanliga sömntabletter.

Varför hälsokost?

Många menar att hälsokost är mer anpassad till oss människor som biologiska varelser, och att alla mediciner vi annars stoppar i oss är onaturliga, och inte minst farliga för vår lever. Just denna strävan mot att försöka hitta naturliga preparat istället för kemikaliska, representerar också en generell strävan i vårt samhälle, där vi till exempel föredrar ekologiskt odlad mat framför besprutad.

Var hittar jag min butik?

I de flesta stadskärnor finns idag hälsokostbutiker, men det är också viktigt att komma ihåg att många av dem dessutom finns online. Där kan du dessutom oftast hitta produkterna till betydligt bättre priser.

Lycka till med ditt hälsosamma liv, och tveka inte att söka mer på nätet eller fråga i närmaste butik för hälsokost vilka alternativa, naturliga mediciner som finns att tillgå!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Diadem har smyckat kvinnornas hår sedan antikens tid!
Fina tänder Stockholm
Hälsofördelar med Green coffee
Periodisk fasta – Myter och sanningen
Vad är ett Bola gravidsmycke