Du är inte inloggad.

Artikel

Vad finns det för olika typer av golfbagar?

Alla golfbagar har ett gemensamt syfte och det är att bära med golfspelarens golfklubbor och tillbehör under golfrundan. Det finns olika typer av golfbagar för att passa den enskilda golfarens behov. Golfbagar hade ursprungligen bara en eller två fickor för förvaring av annat än golfklubbor, dagens golfbagar erbjuder däremot flera olika funktioner som mobiltelefonfack, bollfack, kylfack och vattentäta fickor för plånböcker och andra värdesaker. Andra funktioner som en golfbag normalt har är paraplyhållare och isolerade dryckeshållare.

Man kan säga att det finns tre olika typer av golfbagar idag. Bärbagar, vagnbagar och tourbagar. En bärbag är en bag som man bär med hjälp av remmar som man sätter runt axlarna, En bärbag har även två automatiska fällbara ben så att bagen kan stå upprätt när den ställs ner på marken. Fördelen med en bärbag är att du alltid kan gå den smidigaste vägen till bollen, du kan helt enkelt ta med dig bagen över allt på golfbanan.

Den andra typen är vagnbag, en vagnbag är större och tyngre än vad en bärbag är eftersom att den är anpassad för att dras med en golfvagn. En vagnbag har ett större förvaringsutrymme så att du kan ta med dig golftillbehör, regnkläder och mat ute på banan. Fördelen med vagnbagar är att det ger dig ett större förvaringsutrymme och det blir heller inte lika fysiskt jobbigt som det blir med bärbagar. Golfvagnen ger också lite fördelar som paraplyhållare och extra fack för tillbehör som peggar, bollar och golfkikare.

Den sista typen är tourbagen, det är en bag som är extremt stor. Trots sin storlek så är den anpassad för att kunna bäras och även kunna köras på vagn. Tourbagar används dock inte så ofta av amatörgolfare utan tourbagar används nästan bara av caddies som bär professionella golfspelares bagar. Kända varumärken som tillverkar golfbagar är: Ogio, Taylormade, Nike, Titleist, Callaway, Sun Mountain, Ping och Open.

Det går lära sig om golfbagar på www.golf-bagar.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Träningsprogram - Att tänka på när du skapar ett träningsprogram
Att träna
3 tips innan du tar fram cykeln inför våren
Billiga fjäderbollar måste köpas på nätet!
Pingisracket