Du är inte inloggad.

Artikel

Går det att skaffa nytt jobb via sociala medier?

 

Jag har goda erfarenheter av att använda mig av LinkedIn, Facebook, egen blogg och SlideShare för att söka jobb via sociala medier. Men hur fungerar Twitter för att skaffa sig ett nytt jobb? Twitter har nästan en halv miljon användare i Sverige. Därför har jag prövat Twitter ordentligt men, som jag ser det nu, så kommer jag inte att fortsätta med det. Dels tror jag att man måste koncentrera sig och fokusera på maximalt 3-4 olika kanaler, dels är det så att vissa kanaler passar vissa människor och andra inte.

Det finns några fördelar med Twitter när det gäller att skaffa jobb den vägen. Pröva själv under en koncentrerad tid. Twitter kanske passar dig och dina behov alldeles utmärkt.

 

1.               Det går jättesnabbt att twittra. Genom att varje meddelande får innehålla max. 140 tecken så tar det inte mycket tid. Det är inte ovanligt att ungdomar i dag får iväg mer än 50 tweets per dag – och det går snabbt.

2.                Twitter är ett öppet nätverk. Både Facebook och LinkedIn bygger på att du får eller gör en förfrågan om kontakt som någon måste godkänna innan du kan skriva och läsa meddelanden. På Twitter kan du läsa allt som skrivs av alla utan några godkännanden. Du kan starta en konversation med vem som helst, t.o.m. superkändisar. Ca 300000 personer följer Carl Bildt och ca 250000 följer Jonas Gardell på Twitter. Det är fritt fram att kommentera och diskutera.

Så pröva även Twitter för att skaffa dig ett nytt jobb genom sociala medier. Jag själv kommer hålla mig till LinkedIn, Facebook, egen blogg och SlideShare och jag hoppas att du får bättre framgång än jag på Twitter


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Utforska Väderkarta.se - Din Guide till Väderprognoser i Sverige och Globalt
FXGM: Vad handlar det om och hur fungerar det?
Bo på konferenshotell på Västkusten?
Prisvärt och inspirerande. Det är enkelt att boka konferenshotell i Malmö
Camlock garanterar hög säkerhet