Du är inte inloggad.

Artikel

Överraska med en enkel present

Vill du överraska någon med en liten present, men vet inte vad du ska köpa? Kanske du inte tänker spendera en hel förmögenhet på presenten, men vill ändå uppmuntra eller överraska en speciell person med något litet extra.
 
Ett snabbt och mycket enkelt sätt är att skicka en Trisslott via e-mail eller sms. Om du vill beställa en Trisslott på nätet måste du ha ett konto hos Svenska Spel först. Det kostar ingenting och du förbinder dig inte heller till att spela själv. Mottagaren får en Triss Presentkod på sin e-mail eller via ett sms och kan sedan välja att skrapa lotten direkt på nätet eller att lösa in koden mot en Trisslott i en spelbutik. 
 
Presentkort är alltid en lösning ifall du inte vet vad du ska köpa i present. Det finns presentkort till nästan allting, i alla möjliga valörer. Vi kan t ex tipsa om att du kan skicka ett presentkort från Interflora. Det behöver inte heller kosta så mycket och du kan beställa presentkortet online. Presentkorten finns tillgängliga i valörerna 100, 200, 300 resp. 500 kr. Det kostar 18 kr i administrationsavgift att skicka ett presentkort från Interflora. Ett bra alternativ ifall du tycker att det är för dyrt att skicka ett vanligt blomsterbud, vilket kostar 99 kr inom Sverige. Mottagaren av presentkortet kan lösa in kortet mot en blomma eller växt till motsvarande summa i en Interflorabutik. Gäller dock endast i Sverige.
 
Blommor och choklad är för övrigt mycket populära som presenter. Vem blir inte glad för en vacker blomsterbukett som kommer direkt hem till dörren? Eller då ett presentkort som ger mottagaren möjlighet att välja ut sin favoritblomma själv. Surfa gärna runt lite hos blomsterförmedlarna och kolla in deras sortiment. Jämför priser och arrangemang. De allra flesta blomsterförmedlare tar runt 100 kr för ett blombud, så den avgiften behöver du inte ta hänsyn till när du väljer vilken butik du vill handla i, ifall du nu väljer att skicka blommorna med ett bud.
 
Om du ska överraska någon med blommor kan det vara bra att tänka på att vissa blommor kan framkalla allergiska besvär hos en del människor. Känner du till att mottagaren är känslig för vissa sorters blommor ska du naturligtvis inte välja dessa. Fråga gärna i aktuell butik om vilka blommor som kanske bör undvikas. De har kundtjänst online också och ger dig gärna råd. 
 
Om du ska ge bort blommor till någon som ligger på sjukhus är det klokt att kolla med sjukhuset först ifall de tillåter blommor på avdelningen. Vissa gör det, men en del avdelningar accepterar inte några blommor alls, med tanke på allergirisken. Är du osäker är det kanske bättre att satsa på något annat; frukt, en tidning, en bok, choklad eller dylikt.
 
Att göra en annan person glad är alltid kul. Presenter är kul att ge bort och de behöver inte alls kosta så mycket. Det beror förstås vad du är ute efter och vilket tillfälle det gäller.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spartips till när du handlar på nätet
Köpguide för däck
Välj rätt tvättmedel
Hattar
Olika klädplagg