Du är inte inloggad.

Artikel

Varför du skall köpa klockor från en auktoriserad återförsäljare

En klocka har blivit mycket mer än en pryl som visar tiden. Idag kan din klocka ge dig både status och respekt. Något av det pinsammaste som finns är dock att betala fullt pris för en klocka som bara är en förfalskning. Det är en av många anledningar till att du skall köpa din klocka från en auktoriserad återförsäljare. 
 
Varför köpa från en auktoriserad återförsäljare?
Som vi redan nämnt är det till stor del för att undvika förfalskningar. Självklart vill du köpa den äkta varan och inte någon billig förfalskning. Det finns dock flera andra saker som du också går miste om när du köper från en återförsäljare som inte är auktoriserad. Här nämner vi några av dem.  
 
Vad får jag för garanti:
Genom att bara köpa klocka av en auktoriserad återförsäljare kan du känna dig säker på att du får den garanti du har rätt till. Händer något med klockan kommer du att få dina pengar tillbaka eller kan vända dig till tillverkaren. Köper du från någon som inte är auktoriserad får du inga sådana garantier och du får absolut ingen hjälp från tillverkaren. Händer det något med den klocka du köpt får du stå för alla kostnaderna själv.
 
Kvalité på produkt och hjälp:
När du köper klocka från en återförsäljare som inte är auktoriserad är risken stor att du får en förfalskning. Kvalitén på dessa klockor är aldrig lika bra som för den verkliga produkten, risken att något händer med din klocka är därför mycket större. När något sedan händer har du som sagt ingen garanti. 
 
Kan vara olagligt:
Något som många inte tänker på är att det faktiskt kan vara olagligt att köpa klocka från en återförsäljare som inte är auktoriserad. Har försäljaren till exempel något lurigt upplägg med så kallad gråhandel och lyckats få klockan från fabriken kommer du att köpa stöldgods vilket inte är lagligt. Därför bör du vara försiktig så att du inte bryter mot lagen av misstag. Och självklart kan du inte vända dig till tillverkaren om du behöver hjälp. 
 
Hur kan jag kontrollera om butiken är auktoriserad?
Att kontrollera om en återförsäljare är auktoriserad eller inte är faktiskt relativt enkelt. Det finns flera olika sätt som du kan upptäcka alla som försöker lura dig. Här är några av våra tips. 
 
Priset är en ledtråd:
Det första du kan kolla på är priset som återförsäljaren erbjuder. Är det mycket lägre än vad alla andra begär? Då är det antagligen en butik som inte är auktoriserad och som försöker sälja dig en förfalskning eller genom gråhandel. Detta brukar vara det första tecknet på att något inte stämmer. 
 
Säljarens hemsida:
Kontrollera vad som framgår på butikens hemsida. Är de auktoriserade återförsäljare? Finns de även listade som butiker på tillverkarens hemsida? Gör lite research innan du bestämmer dig för att handla.
 
Det sista vi kan säga är antagligen det viktigaste. Lita på din magkänsla. Om något inte känns rätt så är något fel. Du har aldrig en skyldighet att köpa något. Lita på din magkänsla och gå därifrån om något känns fel. Kom också ihåg detta: Om det låter för bra för att vara sant är det nog det också. 
 
När bör jag kontrollera om säljaren år auktoriserad?
När bör du vara extra försiktig och kolla om försäljaren verkligen är auktoriserad? Svaret är varje gång som du inte handlar på ett ställe där du redan köpt klockor förut och som du vet är auktoriserat. Även om du tror dig känna igen företaget bör du göra en extra koll. Innan du köper din klocka bör du därför alltid kolla upp företaget så att du kan vara helt säker på att det verkligen är auktoriserat. 
 
Vi hoppas att ni med denna artikel har fått en bättre förståelse för hur viktigt det är att bara köpa klockor från auktoriserade återförsäljare. Många gör misstaget att inte kolla ordentlig och detta misstag kan stå dig dyrt om något händer. Glöm aldrig det. 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är presentkorgar lämpliga som förlovningspresenter?
Alvar Aalto, 1898 – 1976
Köpa barnvagn
Blomma flicka klänningar - nya trender
Deluxe sortiment på ingång hos skinnplanbok.se!