Du är inte inloggad.

Artikel

Är du en smart shopper?

När det gäller shopping har världen förändrats de senaste åren. Idag är det nästan lika vanligt att handla online som att besöka en butik. Men är det säkert att handla på nätet? Kan du utan minsta tvivel lämna ifrån dig kortnummer och personliga uppgifter till vilken webbsida som helst? Givetvis ska du som konsument vara på din vakt. Tänk på följande saker nedan innan du gör ditt nästa inköp på internet:

Först och främst; du skulle inte köpa en klocka från den konstiga killen i gathörnet. Vad jag menar med detta är att; varför anförtro ditt kreditkort till en tvivelaktig hemsida? Detsamma gäller för en flyer som kommer med posten alternativt ett osäkert e-posterbjudande. För att få reda på lite historia om din kommande shoppinghemsida. Googla namnet på företaget eller platsen och lägg till ordet "klagomål" eller "bluff" och se vad du får fram. Finns det överhuvudtaget någon information om företaget? Har deras webbplats en kundservice som du kan ringa, eller finns det endast möjlighet för kommunikation via en e-postadress. Om så är fallet bör du tänka över ditt kommande köp.

Det är viktigt att du testar produkten så fort du köper den. Även om det är juli och du köpte en snöslunga, koppla in den för att vara säker på att den startar och verkar köra bra. Det är också klokt att kontrollera gåvor som du planerar att ge senare - fungerar de på rätt sätt och är alla delar i lådan? Granska också noga alla ”gratiserbjudande” du får. Exempelvis, om de kräver ett kreditkortsnummer, bör du vara försiktig med hur ”fritt” det här erbjudandet egentligen är.

Det är lika viktigt att spara dina kvitton när köpet går via nätet som när du handlar i en vanlig butik. Inget kvitto betyder inget inköpsbevis. I bästa fall kommer du att kunna returnera fortfarande förslutna förpackningar. Behåll kvitton för mindre inköp i en fil i minst en månad, speciellt om du använt ett kreditkort. Om ett objekt kommer med en garanti, häfta kvittot till bruksanvisningen eller förvara den i en separat "garanti"-fil. Om du skickar kvittot för att exempelvis göra anspråk på en rabatt, gör en kopia av det första för din bokföring. Direkt efter att du gör ett köp, kolla hur lång tid garantin gäller och vad den omfattar: Endast delar? Reparationer? Byte? All denna information ska du finna på din onlinebutiks hemsida.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Valentin, vem var det?
Nya vinterskor för män
Parajumpers, var varumärket föddes ur en passion för sport än Massimo Rossetti
Shopping guide för märkeskläder
Senaste design och moderiktiga klader for kvinnor som gor dem ser smalare