Du är inte inloggad.

Artikel

Anledningar till att köpa en airplay-högtalare

Äger du en Applenhet? Tycker du att det inbyggda ljudet i enheten är dåligt eller stör du dig på sladdarna till högtalarna? Då kanske det är dags för dig att investera i en trådlös airplay-högtalare.

Airplay-högtalare är trådlösa högtalare som är speciellt anpassade för Apples enheter som iPhones, iPads, Macs etc. vilket gör att de fungerar optimalt tillsammans med dessa enheter. Nu kanske du frågar dig om det verkligen är bättre ljud i airplay-högtalarna än i just din enhet. Ofta är det så om du väljer en airplay-högtalare av någorlunda god kvalitet. Man ska dock akta sig för airplay-högtalare som är alldeles för billiga – det är ofta ett varningstecken på dålig bygg- och ljudkvalitet. Med detta sagt så kan vi definitivt rekommendera de lite mer påkostade varianterna av airplay-högtalare; du kommer troligen att märka en signifikant skillnad gentemot till exempel din telefon. Anledningen till detta är att högtalaren i en telefon ofta är väldigt liten och intryckt mellan alla andra komponenter så att ljudet inte blir lika starkt som i en rymlig och akustiskt optimal airplay-högtalare. Ytterligare anledning till att airplay-högtalaren ofta har bättre ljudkvalitet är att den har oftast har en egen strömkälla. De allra flesta airplay-högtalare drivs av batterier men kan även kopplas in direkt i eluttaget för oändlig speltid.

Ytterligare fördelar med airplay-högtalare är att du kan spela upp ljudmedia från olika enheter utan att behöva koppla om sladdar eller installera drivrutiner. Tänk dig att du umgås med några vänner en skön sommardag; ni kanske grillar och dricker några kalla öl och någon vill visa en låt från sin egen telefon. Om du hade haft en vanlig högtalare skulle det inte vara säkert att kontakten passade och telefonen skulle ta slut på batteri snabbt på grund av att högtalaren användes. Om du använder en airplay-högtalare så är det bara att koppla upp sig mot den och trycka på spela: det fungerar precis likadant med datorer och surfplattor.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skillnaden mellan retro och vintage
Därför bör du besöka en hemsida om shopping online
Kläder till jeans
Varför jag är uppmärksam på med rätt nu
Skotrend: Varmfodrat är ett måste!