Du är inte inloggad.

Artikel

Fyra saker att tänka på då du ska köpa färgpatroner till skrivare

 

Ännu för några år sedan var det mest kontor som behövde skrivare för att skriva ut viktiga dokument, men i och med att tekniken har gått framåt och skrivare har blivit allt billigare säljs det även allt fler skrivare till privatpersoner och för hemmabruk. Med en bra skrivare kan man, förutom att skriva ut svartvita dokument även skriva ut högklassiga fotografier och bilder. Hur bra kvalitet man kan uppnå på fotografierna har inte bara med skrivaren att göra, utan även valet av färgpatroner och pappret spelar roll. Det är enkelt att köpa färgpatroner både i vanliga butiker och på nätet, men hur vet man vilka som är bra? Här listar vi några saker som det är bra att tänka på då man ska köpa färgpatroner till skrivare:
 
Original eller kompatibla?
Är kvaliteten på utskrifterna viktig ska man absolut välja original färgpatroner till skrivare, alltså färgpatroner som har samma märke som skrivaren. Eftersom tillverkaren är den samma är färgpatronerna särskilt utvecklade för märkets skrivare och ger därför ett bra resultat. Kompatibla färgpatroner kommer från andra tillverkare och är ofta billigare, men innebär en chansning. Om man har tur kan kompatibla färgpatroner till skrivare vara lika bra som originalen, men tyvärr är det inte alltid så.

Lämplighet
Det finns många olika modeller av skrivare och färgpatroner. Kontrollera därför att färgpatronerna verkligen är kompatibla med din skrivare.

Jämför priser
Idag finns det många återförsäljare av färgpatroner till skrivare på nätet, och genom att jämföra priser kan du lätt hitta det billigaste erbjudandet och spara upp till 50% av priset! 

Läs recensioner
Ska du köpa kompatibla färgpatroner och vill minska risken för att bli besviken kan du läsa recensioner på nätet som är skrivna av andra som har provat på och använt de färgpatroner du har tänkt köpa.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Människans längd genom tiderna
Hitta den perfekta festklänning
Är det svårt att använda en manuell kaffekvarn?
Skäggprodukter
Apor och primater