Du är inte inloggad.

Artikel

Bilservice i Lund

Alla i Lund som har en bil måste då och då lämna in den för service. Har bilen fortfarande gällande garanti måste bilen ofta lämnas till en märkesverkstad för att garantin inte skall sluta gälla. Alltså gäller det att se upp med var man lämnar in sin bil om den är så ny att garantin fortfarande gäller.

Har man en äldre bil spelar det mindre roll på vilken verkstad man lämnar in sin bil och då kan man koncentrera sig på att få ett så bra pris som möjligt. Att försumma servicen på bilen är inte att rekommendera då det dels är dåligt för bilens begagnatvärde och dels kan leda till att dolda fel inte upptäcks i tid.

Vad gör mekanikern under en service?

Byte av motorolja och oljefilter

Oljan skall bland annat leda bort avlagringar i olika delar av motorn och oljefiltret är precis som det låter ett filter som finns till för att samla upp dessa avlagringar. Ju längre oljan cirkulerar i bilen desto mer försämras den och därför bör den bytas i jämna intervaller precis som filtret bör bytas om det har blivit för fullt. 

Byte av tändstift

Bilar som har tändstift behöver servas i den mån att tändstiften måste bytas ut efter ett givet tidsschema. Tändstiften spelar en viktigt roll för att bilen skall ha en förnuftig bränsleförbrukning samt vara skonsam för miljön. 

Byte av kupéfilter

Kupéfilter är precis som det låter ett filter som sitter i bilden för att rena den luft som tas in i kupén. Filtret hindrar ovälkomna partiklar att komma in i bilen. Med ett defekt luftfilter riskerar föraren och dennes passagerare att andas in förorenad luft. Särskilt illa är det om man kör uteslutande i stadstrafik där avgaserna är värre.

Detta är naturligtvis bara några saker som en bilservice innebär. Bor man i Lund kan Bilservice i Lund ge svar på alla frågor rörande service och skulle man bo någon annanstans i Sverige finns det givetvis även där serviceverkstäder med kompetent personal att vända sig till.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bygg ditt eget arbetsbord med hjälp av pallben
Texterl i Latinamerikansk Musik
Säkra golv på skolor
Lyckad konferens med en konferensarrangör
Free spins