Du är inte inloggad.

Artikel

De viktigaste husgeråden

 

Bra husgeråd är en förutsättning för en effektiv och enkel matlagning. Utan rätt köksutrustning blir det onödigt svårt och krångligt att laga mat och att baka - en enkel sak som en bunke som saknas, en visp som inte håller måttet eller en stekpanna där allt man försöker steka bränner fast kan få den mest ivrige kocken att tappa lusten att laga mat. 
 
Bra kastruller, grytor och stekpannor är bland de husgeråd som är absolut oumbärliga för att det över huvud taget ska bli någon hemlagad middagsmat hemma hos oss. I ett bra kokkärl är bottnen så tjock att värmen fördelas jämnt - du slipper besvär med mat som bränner fast i botten på kastrullen eller stekpannan.
 
Bra knivar är också typexemplet på husgeråd jag aldrig skulle vara utan. Att strimla ett kilo nötkött med slöa knivar är verkligen inget trevligt jobb. En bra kockkniv och ett bra slipstål är ett måste i varje kök. Allra bäst är Globals fantastiska kockknivar från Japan. 
 
Skärbrädor är viktiga husgeråd som bör bytas ut regelbundet - inte så mycket för att de blir sämre med tiden som att de blir väldigt sunkiga efter ett tag. Av hygienskäl bör man ha olika skärbrädor till olika användningsområden för att förhindra att olika typer av mat kontaminerar eller tar smak av varandra. Du bör ha fyra typer av skärbrädor bland dina husgeråd: en för kött och kyckling, en för fisk, en för grönsaker och en för tillagad mat och bröd. Se till att alltid diska såväl kockknivar som skärbrädor ordentligt när ni använt dem klart - eller mellan olika typer av råvaror om du inte har så många som fyra skärbrädor. 
 
Det finns givetvis många fler typer av husgeråd som är oumbärliga eller näst intill oumbärliga. Jag som tycker om att laga mat har några favoriter bland mina husgeråd: Mandolinen, Global grönsakskniv med olivslipning, min OBH Nordica elvisp med tre vispar och min Nespressomaskin. Vilka är dina favoriter bland husgeråd och kökstillbehör? 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Utbudet av vägghyllor är stort och brett
5 saker du borde veta om farligt avfall
Badrumsrenovering Älvsjö
Trä är ett material som vi svenskar trivs med
En seriös fastighetsförmedlare