Du är inte inloggad.

Artikel

Få hjälp att välja rätt larm

 

Beroende på vad du vill få ut av ditt larm finns det olika storleksgrader på hemlarm som du kan välja mellan. Det enklaste du kan välja är att du endast kopplar det till en siren. Om larmet skulle utlösas börjar sirenen tjuta så att tjuven förhoppningsvis störs och väljer att avbryta inbrottet. Nästa grad är att koppla larmet direkt till dig som husägare. Det mest avancerade larmsystemet du kan välja är det som också är kopplat till en larmcentral. Då övervakar operatörerna på larmcentralen ditt hemlarm dygnet runt och kan direkt vidta rätt åtgärder om du skulle få inbrott.     
 
Varierande prisklasser 
Det finns larm i en mängd olika prisklasser. För att kunna skaffa det larm som passar bäst för just dina förutsättningar bör du därför jämföra några olika larmföretag för att se vem som har det bästa erbjudande. Priset kan variera mycket från ett företag till ett annat, och det kan också vara så att något företag har en pågående kampanj. Du bör också veta ungefär vad du vill ska ingå i ditt hemlarm. Vill du t.ex. att det ska finnas kameraövervakning eller att väktare skickas ut då ditt larm utlöses? 
 
Skyddsmetoder utöver ditt larm
Även om du skaffar ett avancerat hemlarm bör du ha i åtanke att det också finns andra metoder för att skydda din bostad. Ett av de viktigaste är att ha en grannsamverkan i ditt bostadsområde. Om olyckan skulle vara framme och du utsätts för inbrott kommer vanligtvis inte polis eller väktare hinna fram i tid för att gripa tjuven eftersom de flesta inbrott endast tar några minuter. Därför är det viktigt att ha medvetna grannar som är på plats och har möjlighet att skriva ner registreringsnummer samt annan information som kan vara viktig för polisens arbete. 
 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta snickare i Umeå
Heltäckningsmattor är högst aktuella
Takläggare Stockholm
Flyttstädning i Stockholm
Plantera blomsterlökar i höst