Du är inte inloggad.

Artikel

Tandsten

Tandsten är en väldigt vanlig åkomma som en stor del av världens befolkning lider av. Tandsten bildas när bakteriebeläggningar (plack) som fastnat på tänderna kommer i kontakt med saliven i munnen. Det finns olika typer av tandsten men det är viktigt att man ser till att ta bort den vilken typ man än lider av, om du är osäker på om d u behöver söka vård kan du använda denna lilla checklista:

1. Blöder tandköttet när du borstar dina tänder?
2. Är ditt tandkött väldigt svullet eller mer irriterat än vanligt?
3. Märker du kanske till och med att du har tandsten? Ett vanligt ställe den sitter på är insidan av tänderna på framtänderna i underkäken och på utsidan av kindtänderna i övre käken.

Hur tar man bort tandsten då?
Det finns ett par olika sätt, men det vanligaste är att man till stor del skrapar bort den med ett verktyg anpassat just för ändamålet att skrapa bort tandsten. Det finns även ultraljudsinstrument som vibrerar mot tandstenen och på så vis gör att du blir av med den. E annan ny metod är att använda kirurgisk laser.

Tandstensborttagning kan kännas lite obehagligt, men det är väldigt viktigt att man tar hand om sin tandsten regelbundet. Numera finns det även bra metoder för dig som är tandvårdsrädd för att göra besöket och behandlingen mindre obehaglig. Tandvård2Go är en tandläkare som fokuserar på att göra all tandvård så behaglig som möjligt för alla patienter och samtidigt se till att fokusera på det estetiska så alla patienter känner att de lämnar mottagningen med absolut vackrast möjliga leende.

Tandvård2Go är även en akut tandläkare.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

En tid att bygga för framtiden
Tips för städning av kontor
Tillverkare av hallmöbler i Sverige
Schysst badrum med snygga badrumstillbehör
Säkerhetsaspekter i badrummet