Du är inte inloggad.

Artikel

Tonade bilglas i Göteborg

På västkusten ligger många svenska industrier och här går det att skapa sig framgång. Tonade bilglas i Göteborg är en vanlig syn på stadens vägar. Det går givetvis att fråga sig varför det är just i denna stad som det blivit så populärt med tonade rutor. Det finns många olika faktorer och svaren varierar mellan de tillfrågade.

  1. Solen

Solen skiner alltid på västkusten. Precis som i övriga landet används tonade bilglas i Göteborg för att undvika att bli bländad. Solen kan verkligen ställa till problem och det är inte enbart på sommaren. På vita vintervägar reflekteras solens strålar än värre och skenet bli betydligt starkare. Inne i Göteborgs stad saltas de större vägarna men ute i de närliggande kommunerna är det riktiga vintervägar.

  1. Bilmecka

Den svenska bilindustrins vagga finns här på västkusten. Många bilar produceras och det är lätt att få tag i tillbehör och extravaganta delar. Det har gjort att många väljer ett extrautrustat bilglas i Göteborg. Det behöver inte enbart vara färgat utan det finns många andra finesser i vindrutorna.

  1. Glamour

En mörk ruta på bilen andas glamour och är något av en statussymbol för många. Eftersom Göteborg är Sveriges näst största stad så bor här många viktiga, eller som anser sig vara viktiga, personer. Det är kändisar, direktörer, rika och wannabes och av dem har säkerligen mer än hälften en bil med tonade rutor.

Det finns två varianter av tonade bilglas i Göteborg. Lyxvarianten är den där en bilglasmästare sätter in ett bilglas som är färgat. Budgetvarianten är att köpa ett hölje som sätts på rutan. Dessa brukar finnas på bensinmackar eller andra ställen som säljer biltillbehör. Det är alltså inte bilglaset som är tonat utan det påminner om en färgad tejp som går att ta bort.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Snart jul
Allt du behöver veta om batterier för energilagring
Jourstäd Uppsala
Se servicehistorik på en bil
Snart dags för alla sorters tulpaner