Du är inte inloggad.

Artikel

Välja badkar

Att välja badkar till ett badrum kan vara lika knepigt som roligt. Badkar finns i många olika varianter - från vanliga enkla badkar till eleganta badkar på lejontassar. Vissa badkar kan man också kakla in om man har ett badrum där man vill ha ett badkar som ser ut som en del i den fasta inredning - detta var vanligt på 1950-talet.

Det första man ska tänka på när man ska köpa badkar är storleken på badkaret - du ska kunna passa in ditt badkar i badrummet men också få in ett badkar genom dörren. Många hus byggda fram till 1980-talet har av någon anledning smalare badrumsdörr än andra dörrar. Mät alltid insidan på badrumsdörren innan du beställer.

När det kommer till storleken på ett badkar så behöver du också tänka på att man ska aldrig knöla in ett badkar i ett badrum eftersom ett badkar kräver att man har några millimeter till godo för att inte riskera att slå sönder kakelplattor. 

Nästa val när det kommer till badkar är om man ska ha ett vanligt badkar eller ett massagebadkar. Om man väljer ett större massagebadkar bör man alltid fundera om golvet behöver förstärkas. Det är ganska enkelt att förstärka ett golv om man har en duktig snickare.

Man köper inte bara ett badkar utan i många fall kan man väjla blandare till sitt badkar och i de flesta fall vill man ha en duschslang till sitt badkar. Genom att välja blandare så kan man ge en annan stil eller känsla till ett badkar. Ett enklare badkar kan se lyxigt ut med en vacker blandare. 

Att bada bakar är inte bara skönt utan ett snyggt badkar kan förvandla ett enkelt badrum till ett lyxigt spa.

Badkar i alla storlekar och prisklasser kan du hitta här hos Swedmart.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Italienska designprodukter av känd formgivare
Städning i Malmö – Hur ofta behöver man professionell hjälp?
Tips för takomläggning
Att inreda ett sovrum
Varför bra ytterdörrar är viktigt