Du är inte inloggad.

Artikel

Världens dyraste diamanter

Allt som glimmar är inte guld, de kan nämligen vara äkta diamanter. De flesta av oss har en något eller några äkta smycken i silver, vitguld, guld som pryds med några diamanter. Våra så kallades “svensson”-diamanter, är ingenting i jämförelse med de dyraste smyckena i världen. Har du 305 miljoner kronor som ligger och skräpar i ett hörn hemma kan du bli den stolta ägaren till Graff Pink-diamanten. Är du ett äkta filmtok som älskade Titantic? Då kan du för 20 miljoner dollar bli  ägare till“Ocean of the heart”. Smycket tillverkades efter det som bars i filmen.

Modellen Molly Sims ställde upp på en fotografering för Sport’s Illustrated: Hon bar en bikini vilket inte är ovanligt för tidningen men just den här bikinin var värd 30 miljoner dollar. Vilket gör plagget till ett av det dyraste i världen om man nu kan kalla det plagg. De vackraste smyckena som finns i världen pryds av stora diamanter som är få förunnat men alla kan bära vackra smycken i en lägre prisklass, titta bara på utbudet här. Det är dock ofta inte prislappen på ett smycke som gör det speciellt utan mer varför man fastnar för det. Speciella smyckesgåvor som ges för att uppmärlsamma födelsedagar, examen eller bröllop är fina minnen för livet.

Dyra kärleksgåvor

Att smycken är en kärleksgåva för kändisar är ingen nyhet men prislappen på dem brukar dock vara anledning till skvaller. Drotting Elisabeths farbror Edward VIII gav ett panterarmband till sin älskade Wallis Simpson 1952 som när det såldes 2010 inbringade 12.4 miljoner dollar. Köparen sägs ha varit regissören till filmen W.E. som handlar om parets tumulta kärleksrelation, nämligen ingen mindre än Madonna. Dyraste smycket som sålts är diamanten Pink star. Juvelerarna arbete i 20 månader för att bli färdiga med diamenten som idag har en oval form. Priset när den såldes var 83.2 miljoner dollar. I svenska pengar räknat är det över en halv miljard. Inte ens kändisarna har alltid råd med dyra diamantsmycken. När de går på röda mattan lånar de smycken eller samarbetar med butiker eller juvelerare för att visa upp just deras smycken.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Läkarmissionen
Fettsugning
Laser Stockholm
Vad vet du om Aloe Vera?
Hemorrojder - Diagnosering och behandling