Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelerna med ett metalltak

Vill du ha ett vackert, energieffektivt och hållbart tak så bör du överväga plåttak. Inköpskostnaden må vara högre än andra sorters tak, men du kommer alltid på sikt att tjäna på investeringen - ett plåttak kan nämligen hålla i upp mot hundra år med rätt underhåll.

Kommer i alla färger

Plåttak kommer i många olika färger och former och kan anpassas till nästan vilket typ av utseende du vill ha på just ditt hus. Bor du i ett varmare klimat kan det vara smart att välja ett vitt plåttak som reflekterar bort solens strålar och gör inomhusmiljön svalare och skönare. Bor du däremot i ett kallare klimat så är ett mörkt tak som suger i in solens värme ett bra alternativ då detta kan hjälpa dig att spara in på uppvärmningskostnaderna.

Passar alla hus

Dagens moderna plåttak är lätta och tunna och passar utmärkt på äldre hus med en svagare konstruktion. Men föredrar du tyngre och tjockare plåttak så går dessa fortfarande att få tag på då plåttaket tillverkas i alla utföranden. Vill du ha ett riktigt exklusivt och vackert utseende ska du välja de handfalsade plåtarna. De är dock betydligt dyrare än standardplåttaket. Annars finns det falsade plåttak och plåt som ser ut som tegelpannor att välja bland.

Hitta rätt takläggare

Väljer du att lägga plåttak på ditt hus kan det vara en bra idé att anlita en professionell takläggare för att få ett tätt och hållbart kvalitetstak. Företaget som tar hand om din takläggning hittar du enkelt på nätet. Det finns en uppsjö av lokala firmor i både Lund, Malmö och Göteborg eller på just din ort om du behöver en professionell takläggare.

Dagens moderna plåttak är designade så att det ska bli så få skarvar som möjligt. Skarvar är nämligen plåttakens svaga länk. Förr lades plåttaket i skivor omlott och då ställdes det alltid stora krav på inpassning och fogar för att undvika läckor. Men på detta nya sätt att tillverka plåttak så får du ett tätt och hållbart tak under många år fram över utan för mycket i ansträngning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

3 saker du bör veta innan du renoverar
Min LED lampa låter illa, vad är fel?
Unika och prisvärda designmöbler
Kan man dimma en LED lampa?
fuktskador i hem - badrumsrenovering stockholm