Du är inte inloggad.

Artikel

Knivblock är lösningen för billigare köksknivar

I de allra flesta kök idag så finns det ett antal köksknivar som inte håller måttet när det gäller skärpan på knivarna. Det kan vara både dyrare knivar såsom billigare knivar, problemet är oftast inte priset på kniven utan att man på det sättet de flesta förvarar sina köksknivar sliter oerhört på knivarnas skärpa, helt i onödan.

Med ett knivblock har du däremot en förvaring för dina köksknivar som skyddar dom och håller skärpan intakt. Det gör också att du totalt sett får betydligt billigare köksknivar jämfört med om du bara låter dom ligga och skramla i en låda, tvättar dom i maskin eller på andra sätt behandlar dom på ett dåligt sätt. 

Hur köper jag rätt knivblock?

Det enklaste när du skall köpa ett knivblock till dina köksknivar är att du köper ett från samma tillverkare som tillverkat dina köksknivar. Då får du ett knivblock som passar till just de knivarna du har. Sen finns det andra lösningar från kända knivtillverkare såsom Global till exempel som är uppbyggda med hjälp av plastliknande strån som gör att du kan stoppa ner vilka knivar som helst.

Lösningen från Global är en riktigt smart lösning för dig som vill ha ett snyggt och funktionellt knivblock som passar oavsett om du har ett och samma märke av alla dina köksknivar eller om du har en blandad kompott.

Passformen för köksknivarna i så kallade fasta knivblock som ofta är tillverkade av trä eller plast kan variera och oftast är de blocken tillverkade för att passa tillverkarens knivar. Detta är tips vära att tänka på när du skall köpa knivblock:

  • Har du en blandad kompott med olika knivmärken, köp ex. Globals knivblock med stråliknande material
  • Skall du köpa ett fast knivblock i trä eller plast, köp ett av det märke du har

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Durkslag
Finare dörr med dörrkläpp
Badrumsrenovering Segeltorp
Badrumsrenovering Nacka
Välja rätt tapeter