Du är inte inloggad.

Artikel

Seiko klockor – först med det mesta

 

Japanska Seiko är inte bara världens största klocktillverkare. Företaget som grundades på 1800-talet är även en riktig pionjär i klockbranschen och framförallt när det kommer till teknik. Seiko ägnade sig inledningsvis åt väggur, men kom snabbt att ändra riktning mot kvartsur och armbandsur. Det var de facto Seiko som uppfann kvartsuret som när det lanserades 1969 låg i samma prisklass som en medelstor bil. Seiko skapade också det första japanska armbandsuret och låg bakom världens första batteridrivna armbandsur. Det är inte för inte som Seiko klockor står för teknisk innovation, tillräckligt innovativt för att få sitta på James Bonds handled.

Varumärket står inte bara för teknologi och innovation. Utveckling och kvalitet, liksom en läcker design, är minst lika viktiga för klocktillverkaren som fortfarande är i grundaren Kintaro Hattoris familjs ägo. Seiko klockor finns numer i fem kollektioner som passar alla tillfällen. Här hittar man allt från en tidlös stil som passar det mesta till en trendig design och klockor med det där lilla extra som gör att du bara vill använda dem för de där speciella tillfällena.

Seiko klockor har stort samlarvärde och bland de mest populära är de mekaniska klockorna som sitter på en rad funktioner, de är stötsäkra, vattentäta och automatiska.

Seiko Kinetic som drivs av bärarens rörelser står för en stor del av försäljningen. Dessa klockor finns i en rad utföranden och kan med fördel handlas i någon av de många butiker som finns på webben. Det faktum att alla Seiko klockor har två års garanti tyder på att man investerar i kvalitet när man köper en Seiko. Prislappen varierar ordentligt och på så vis kan alla köpa Seiko klockor, från den som tycker att en klocka bara får kosta några hundralappar till den som ser samlarvärdet och kan tänka sig att betala miljoner.

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur ska 50 tals och Rockabilly skor se ut?
Hitta billiga airboards
När ska du ge din examenspresent?
Göksäter: En Destination för Shopping och Naturupplevelser på Orust
Fraktfria blomsterbud