Du är inte inloggad.

Artikel

Viktigt att tänka på vid takbyte

Går du i tankarna kring att byta ditt tak?
Många väntar för länge med att byta sitt tak vilket resulterar i merkostnad vid bytet. Ett tak som läcker ger skador på undertaket vilket i sin tur innebär extra lagningar. Byt ditt tak innan det börjar läcka för att undvika onödiga reparationer.

 

Noggrannhet vid takbyte
Underarbetet är extra viktigt att vara noggrann med. Ett väl utfört underarbete i kombination med rätt monterad takplåt gör att ditt tak håller upp mot 30 år innan det är dags igen. Följ monteringsanvisningens varje punkt så ska läggningen gå utan större problem. Är du osäker bör du ringa en plåtslagare för rådfrågning!Val av nytt tak
Det finns mängder av olika plåtprofiler med olika egenskaper och utseende. Besök flera hemsidor och läs dig fram till ditt val av takplåt. När du bestämt dig för en plåtprofil behövs en leverantör. Det är av yttersta vikt att du väljer en pålitlig leverantör. Takplåtens tjocklek och kvalitet är viktig för hållbarheten och livslängden.


Tegel, betong eller takplåt?
Tegel och betongpannor är generellt tyngre än takplåt och tar längre tid att montera. Betongpannor är generellt billigare än tegelpannor och takplåt ligger ungefär lika som betongpannor (självklart lite beroende på val av profil). Jag arbetar själv som plåtslagare och jag skulle välja att montera takplåt framför takpannor.


Professionella leverantörer och tillverkare.
Plannja är en av de största grossisterna på marknaden i Sverige och har varit det under många år. Dala-Profil är en annan grossist med liknande produkter som Plannja har, något billigare plåtprofiler som samtidigt håller hög kvalitet. Plåtgrossisten.se är en pålitlig leverantör av både Plannja och Dala-Profils produkter.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Renovera huset till bra pris
Fukt som skadar hälsan
Är ditt badrum ett spa?
Tips för städning av kontor
Badrumsrenovering Tumba