Du är inte inloggad.

Artikel

Vinterskor för kvinnor

Det är minst lika viktigt att ha bra skor för vintern som att äga en bra vinterjacka. När du söker efter vinterskor för kvinnor bör du först och främst lägga ner lite tid på att forska runt på nätet innan du bestämmer dig. Bekanta dig med olika typer och modeller, från trendiga stövlar eller pumps till bekvämare modeller för fritidskläder.

Skor har funnits i över 10 000 år i någon form eller mode. Den tidigaste kända skon, tillverkad av ett helt stycke läder, går tillbaka till 3500 f.Kr. Denna historiska sko hittades i Armenien under 2008. De allra första faktiska sandalerna finns i Oregon i USA och med datum från omkring 8 000 f.Kr. Vissa experter säger till och med att skor har suttit på människors fötter i mer än 40 000 år. Som civilisationen har förflyttats in kallare regioner i världen, har mänskligheten anpassats till kallare klimat genom att förändra kläder de bar, särskilt deras skodon. Även skor var en nödvändighet i de mer extrema klimaten i världen och på andra områden, till exempel i städerna, blev de mer av en representation av rikedom.

Att veta om hur de olika delarna i en sko möts tillåts konsumenter att få en bättre uppfattning om vilken typ av sko som bäst passar deras behov, oavsett om det är ett par snygga pumps eller en robust känga. De olika delarna av en sko påverkar den totala skodesignen. Yttersulan är den del som kommer i kontakt med marken. Den är oftast gjord av gummi, syntetmaterial, läder, eller en kombination av material. Innersulan sitter i det inre på botten av skon. Vanligen tillverkad av en syntet eller cellulosapapper. Mellansula är skiktet mellan innersulan och yttersulan av en sko, som absorberar stötar. Fotbädden ger dämpning och stöd och absorberar svett. Den kan avlägsnas och fungerar som skumdämpande ark för att öka komforten. Den nedre bakre delen av en sko ger hälstöd. Oftast tillverkat av samma material som yttersulan och kan vara en höga för ett modernt utseende eller platta för komfort. Den övre delen av skon hjälper till att hålla foten på plats. Det är också där som skosnören, remmar eller spännen sitter. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Mors Dag den 28 maj 2017
Äntligen dags för vårjacka igen
Att hitta den perfekta airboarden
Kvinnliga Lantliga Kläder
Kläder till jeans