Du är inte inloggad.

Artikel

Kvinnliga Lantliga Kläder

I dagens samhälle är det många kvinnor som inte klär sig fullt så kvinnligt som de kanske borde och skulle vilja. Själv går jag exempelvis klädd i jeans, t-shirt och munkjacka hela tiden och inte sällan är mina kläder till och med köpta på herravdelningen. Vid vissa tillfällen skulle jag dock vilja klä upp mig och se lite kvinnligare och lite vackrare ut. Volanger och spetsar har historiskt sett varit väldigt långt ifrån min "naturliga stil", men de senaste åren har flera olika varumärken med lite kvinnligare blusar, tunikor och klänningar dykt upp på marknaden. Det handlar om (än så länge) lite mindre och mer nishade varumärken med svensk, norsk och dansk design - en hel del eko och fair trade - kvinnligt och i lantlig stil som påminner om klassiska lantliga kläder från 1900-talets början men med en modern touch.

Den nya modernt lantliga stilen är kläder i vackra ljusa färger, vackra detaljer och fantastisk kvalitet på materialet, designen och sömmarna. Det intressanta är att de flesta av dessa varumärken är skandinaviska och många av kläderna designas och tillverkas till och med i skandinavien - en slags comeback för svensk textilindustri och design kan man säga. Det finns många sådana små tillverkare av kläder i svensk och nordisk design men bland de mest populära kan man nämna till exempel Du & Jag kläder, Cream kläder och Ester Eleonora. Gemensamt för dessa och många av våra andra varumärken är den fina kvalitet och detaljrikedom som skandinavisk design erbjuder - kläder som håller sig fina länge och klassiska kläder som aldrig går ur modet.

Men denna skandinaviskt lantliga stil handlar inte bara om kläder utan också om väskor, smycken, skor och accessoarer. Det finns flera bra varumärken som tillverkar väskor, skor och sjalar i samma typ av moderna lantliga stil, missa till exempel inte de fina väskorna från Frontrow Living och smycken, sjalar och andra accessoarer från Stylesnob.

Kvinnligt lantliga kläder hittar du hos Alvas Hus.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Merchandiseprodukter i retrostuk
Vart ska man köpa damkläder online?
Trendiga och härliga damjackor för ett personligt mode!
Underkjolen ger det lilla extra till din klänning
Beställa blommor - tre olika sätt